Over Avonturijn

De tijd op de basisschool is een belangrijke periode in het leven van uw kind. Een groot deel van hun jonge jaren brengen ze door in de schoolbanken. Onze mooie locatie in Hilversum is daarvoor een unieke plek. Aan de buitenkant industrieel en robuust, aan de binnenkant warm en modern.

 

Een basisschool kies je als ouders met zorg. We hopen dat onze website u een goed beeld geeft van wie we zijn en hoe we met partners samenwerken. 

Historie

Onze historie gaat terug tot 1930. Toen werd de Johannes Calvijnschool opgericht aan de Eemnesserweg 107 in Hilversum. Een prachtig schoolgebouw, ontworpen door de bekende Nederlandse architect Willem Marinus Dudok. Door de wet op het primair onderwijs in 1985 veranderde er veel binnen het onderwijs. Zo kwam het dat de Johannes Calvijnschool samenging met kleuterschool De Rozenknop, onder de naam Het Kruispunt.

 

Sinds 2012 zijn we gevestigd in de Oude Melkfabriek aan de Larenseweg. Met deze verhuizing veranderden we de naam in Christelijke Basisschool Avonturijn en werden we een zogeheten brede school, waarbij een geweldige samenwerking met Bink Kinderopvang zijn aangegeaan. Met elkaar zorgen de pedagogisch medewerkers voor onze kinderen van de leeftijd van 0 tot 13 jaar.

 

Wilt u meer weten over Avonturijn? We vinden het leuk om kennis te maken!

 

Tilly Skowronski

Directeur